Butlletí informatiu del Centre d'Estudis Demogràfics


Núm 96. Setembre 2015

GUARDÓ NARCÍS MONTURIOL
PEL CENTRE D’ESTUDIS DEMOGRÀFICS

La Generalitat de Catalunya ha concedit la Placa Narcís Monturiol al Centre d’Estudis Demogràfics. Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, volen distingir les persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

A l'any 1993, Anna Cabré va rebre la Medalla Narcís Monturiol.Centre d'Estudis DemogràficsEnguany, les tres institucions distingides amb la Placa Narcís Monturiol són: el Centre d'Estudis Demogràfics (CED); el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC); i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB).

I rebran la Medalla Narcís Monturiol: Ramon Bacardit Cabado (Afinitica Technologies, SL); Jaume Bertranpetit Busquets (Universitat Pompeu Fabra-UPF); Artur Bladé Font; Martine Bosman (Universitat de Louvain-La-Neuve, Bèlgica); Françoise Breton Renard (Universitat Autònoma de Barcelona-UAB); Marta Cascante Serratosa (Universitat de Barcelona-UB); Miquel Duran (Universitat de Girona); Jordi Galí Garreta (UPF / Centre de Recerca en Economia Internacional); Antonio Gens Solé (Universitat Politècnica de Catalunya); Jaume Llibre Saló (UAB); Xavier Matias-Guiu (Universitat de Lleida / Hospital Universitari Arnau de Vilanova); Antoni Oliva Cuyàs (UAB); Josep Rizo Rey (Universitat de Texas, Southwestern Medical Center, Dallas, EUA); David Serrat Congost (UB); Joan Maria Thomàs Andreu (Universitat Rovira i Virgili); i Isabelle Vernos (Centre de Regulació Genòmica). + infoEnhorabona a tots/es!!

Sala de Premsa UAB (29.07.2015).- “Tres professors de la UAB, una investigadora de l’IFAE i el CED obtenen la distinció Narcís Monturiol".EL CED OBRE EL NOU PORTAL DE LA TRANSPARÈNCIA

L’1 de juliol el Centre d’Estudis Demogràfics va obrir el seu nou Portal de la Transparència, amb l’objectiu de donar compliment a la “Ley 19/2013 de 9 de diciembre, de transparencia, acceso a la información pública y buen gobierno” (BOE, 295) i a la “Llei 19/2014 del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern” (DOGC, 6780).

A partir d’un únic enllaç, es posa a disposició dels interessats una sèrie de documents que, per altra banda i, en una gran proporció, ja es podien consultar a la pàgina web del CED.

PLAÇA D’AJUDANT DOCUMENTALISTA AL CED


El període per presentar les sol·licituds és de l’1 de setembre al 15 d'octubre de 2015.Biblioteca i Centre de Documentació del Centre d'Estudis Demogràfics


El Centre d’Estudis Demogràfics ofereix una plaça d’ajudant documentalista per al seu Servei de Biblioteca i Centre de Documentació, l'única biblioteca d’Espanya especialitzada en demografia i estudis de població.

Més informació de l’oferta laboral en el següent enllaç.
MÀSTER EN ESTUDIS TERRITORIALS I DE LA POBLACIÓ
DEMOGRAFIA
INICI DEL CURS 2015-2016Darreres places pel Màster, Curs 2015-2016!!!!!


     Vídeo


El Màster en Estudis Territorials i de la Població–METiP s'imparteix conjuntament entre el Departament de Geografia de la UAB i el Centre d’Estudis Demogràfics i ofereix l'opció d'escollir entre dos itineraris: el d'ordenació territorial o el de demografia. El Màster, especialitat en demografia, s’imparteix en el Centre d’Estudis Demogràfics.

Per matricular-vos, poseu-vos en contacte amb la responsable de formació i docència del CED:


Socorro Sancho
Centre d'Estudis Demogràfics
E-mail: ssancho@ced.uab.es
Tel.: 93 581 30 60

 

 

Dates importants:

Tutories prèvies a la matrícula: dijous 17 de setembre de 10 a 13 hores, en el CED.
Responsables: Montserrat Solsona i Socorro Sancho.

Matrícula del Màster: dilluns 21 de setembre a les 10 hores, a l’Àrea de Gestió Acadèmica de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Inici de la docència: dilluns 28 de setembre, en el CED.
PARTICIPA EN EL PROJECTE
“VEUS VALENCIANES”
 
 


Vídeo
promocional del projecteEl projecte de Ciència Ciutadana "Veus valencianes", co-dirigit per Andreu Domingo i Amand Blanes del Centre d'Estudis Demogràfics i en el que també participa Kenneth Pitarch, analitza les migracions de valencians a Catalunya i la població valenciana i els seus descendents que actualment hi resideixen. L’estudi consta d’una part quantitativa amb dues enquestes on-line dirigides a migrants valencians i els seus descendents, i una altra d'entrevistes en profunditat. L’objectiu del projecte és el de crear un “Arxiu de la memòria valenciana a Catalunya”.


          Ets immigrat valencià i vius a Catalunya?

Ets descendents d’immigrats valencians a Catalunya?

Vols PARTICIPAR en el projecte “Veus Valencianes”?


És molt fàcil!!!

Només has d’omplir una de les dues enquestes on-line
(no et prendrà més de 15 minuts)!!

Molt properament les enquestes estaran disponibles!

JEROEN SPIJKER
NOU MEMBRE DEL COMITÈ DE GESTIÓ COST ACTION


Jeroen Spijker            
 
Jeroen Spijker ha estat escollit membre del Comitè de Gestió de la COST Action IS1409: “Gender and health impacts of policies extending working life in western countries”.

L'objectiu d'aquesta acció COST és avançar en el coneixement científic sobre l’impacte de gènere en la vida laboral (la salut i el benestar econòmic), en els treballadors de més edat, a Europa; i proposar i promoure l’implementació de polítiques que tinguin en compte, de manera explícita, les necessitats diferencials de dones i homes. + info
GABRIEL BREA, NÚRIA GARCÍA I FERNANDO RUIZ
ENTREN A L'EUROPEAN DOCTORAL SCHOOL OF DEMOGRAPHY

Gabriel Brea Martínez, Núria García Saladrigas i Fernando Ruiz Vallejo, alumnes del Doctorat en Demografia de la UAB, han estat seleccionats per formar part de la 11ª promoció de l’European Doctoral School of Demography-EDSD, un programa de Doctorat en Demografia, d’àmbit internacional, que enguany té la seva seu a Itàlia, a la Universitat de Roma La Sapienza.


Gabriel Brea              
 Gabriel Brea és llicenciat en Història (UAB) i Màster en Estudis Territorials i de la Població, especialitat en Demografia (UAB).

La seva tesi, co-dirigida per Anna Cabré i Joana M. Pujadas es titula "Reproducció social a l'àrea de Barcelona, segles XV-XIX".
 

Núria García            
 Núria García és llicenciada en Sociologia (UB) i Màster en Estudis Territorials i de la Població, especialitat en Demografia (UAB). Actualment és becària FPI (“Beca de Formación de Personal Investigador” del MINECO) en el Departament de Geografia de la UAB.

Està preparant la tesi doctoral “Els usos del temps i l'espai de les llars reconstituïdes”, sota la co-direcció de Montserrat Solsona i Marc Ajenjo.
 

Fernando Ruiz            
 Fernando Ruiz és llicenciat en sociologia (Universidad Nacional de Colombia) i Màster en Població i Desenvolupament (Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales-FLACSO, Mèxic).

Prepara la tesi doctoral “Las uniones en Colombia: trayectorias conyugales y sus diferencias por sexo, generación y región”, co-dirigida per Montserrat Solsona i Albert Esteve.
 Com cada curs, els alumnes realitzen, a partir del 2 de setembre i durant sis setmanes, un curs preparatori en el Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR), a Rostock (Alemanya). Seguidament, a la Universitat de Roma La Sapienza s’imparteixen els principals mòduls docents. L’EDSD finalitza al juliol, amb les presentacions dels treballs de recerca dels alumnes.
ESTADES AL CED
Alberto A. Eichman
investigador del Núcleo de Estudos de Populaçao “Elza Berquó”
Alberto A. EichmanAlberto Augusto Eichman Jacob és investigador del Núcleo de Estudos de Populaçao “Elza Berquó” i professor associat del programa de Postgrau en Demografia de la Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP) de Brasil. Els seus àmbits d’expertesa són les migracions, la mobilitat residencial, la mobilitat espacial, la segregació espacial de la població i la geoestadística.

Estarà en el CED de l’1 al 15 de setembre de 2015.

El dijous 10 de setembre impartirà la conferència:“Migración internacional en la Amazonía Brasileña”. Sala Àngels Torrents del CED, 12:00h.
 
 


Klara Capkova, doctoranda a la Masaryk UniversityKlara Capkova
 Klara Capkova té un Màster en Sociologia per la Masaryk University (República Txeca) i acaba de finalitzar l’European Doctoral School of Demography (EDSD) a la Warsaw School of Economics (Varsòvia, Polònia).

La seva estada al CED, del 3 al 22 de setembre, s’inscriu en el marc del projecte Inclusive Growth Research Infrastructure Diffusion (InGRID).
 
 
CICLE DE CONFERÈNCIES DEL CED


Lloc: Sala Àngels Torrents, CED
Hora: 12:00


10.09.2015

Alberto Augusto Eichman, investigador visitant al Centre d'Estudis Demogràfics, imparteix la conferència “Migración internacional en la Amazonía Brasileña”.
MÀSTER EN ESTUDIS TERRITORIALS I DE LA POBLACIÓ-DEMOGRAFIA:
LECTURA DE TREBALLS DE RECERCA


Lloc: Sala Àngels Torrents, CED


17.09.2015
Alumna: Joana Pagès Mas
Títol: Es busca company/a de pis. Els pisos compartits a Barcelona, una estratègia real d'emancipació?
Co-direcció: Rocío Treviño; Antonio López-Gay
Tribunal: Cristina López (UB); Antonio López-Gay; Rocío Treviño
Hora: 12:0014.09.2015
Alumna: Nerea Bonilla Hernández
Títol:
Les generacions demogràfiques a Espanya, segle XX: una proposta tipològica
Co-direcció: Andreu Domingo; Amand Blanes
Tribunal: Pau Miret; Amand Blanes; Andreu Domingo
Hora: 16:00

PARTICIPACIÓ EN TROBADES CIENTÍFIQUES


       07.09.2015-09.09.2015

British Society for Population Studies Annual Conference 2015Organitza: British Society for Population Studies (BSPS)
Lloc: Universitat de Leeds, Leeds (Regne Unit)
Web

Pòster:

- Jeroen Spijker; Jordi Gumà.- Are couples really a homogeneous cluster in terms of health? Insights from the Spanish case.
       16.09.2015-18.09.2015

VIII Congreso de Migraciones internacionales en España


Organitza: Instituto de Migraciones, Universidad de Granada
Lloc: Facultat de Filosofia i Lletres, Universidad de Granada, Granada
Web


Coordinació de Simposi:
    - Andreu Domingo.- Simposi: Diversidad: concepto, medida y gestión.

Ponència:
Simposi: Diversidad: concepto, medida y gestión
     - Sako Musterd.- (Universitat de Ámsterdam, Centre for Urban Studies).- Cocooning Behaviour and Urban        Diversity. Experiences in Neighbourhoods, Workplaces and Daily Mobility.

Comunicacions:
Simposi: Diversidad: concepto, medida y gestión
    - Hicham Achebak; Jordi Bayona (CED/UB).- Asentamiento territorial y diversidad de la población        marroquí en España.
    - Juan Galeano.- Aumento de la diversidad poblacional y la vulnerabilidad socio-económica en el Área        Metropolitana de Barcelona.
    - Nachatter Singh; Juan Galeano.- Concentration and Diversity of South Asian Population in Spain.
    - Rocío Treviño; Pau Miret.- Vulnerabilidad, inmigración y complejidad familiar en España.
    - Jordi Bayona; Marc Ajenjo.- La exposición a la diversidad en la movilidad habitual: un análisis de la        Región Metropolitana de Barcelona.
    - Xiana Bueno (Universitat de Harvard); Andreu Domingo.- Miedos y esperanzas sobre la gestión local de        la interculturalidad: el discurso de los técnicos municipales de inmigración en España.

Simposi: El rendimiento educativo de los inmigrantes en el mercado laboral español
    - Pau Miret; Pilar Zueras.- Competencias según terreno de juego: nivel de lectura y matemáticas de la        población nativa versus la inmigrante, una fotografía tomada en 2012 en países de la OCDE.

Simposi: Migración y salud. Estado de salud y acceso al sistema sanitarios de la población inmigrante en España y desigualdades respecto a la población autóctona
    - Antía Domínguez-Rodríguez; Amand Blanes; Pau Miret.- Características socio demográficas de la        percepción de la salud: población inmigrante y población autóctona.

Simposi: Movilidad de la migración latinoamericana en Europa: contextos, actores y prácticas migratorias
    - Jenniffer Thiers (UB); Jordi Bayona (CED/UB); Isabel Pujadas (UB).- Inmigración extranjera,        concentración territorial y movilidad residencial: un análisis de las dinámicas recientes en la ciudad de        Barcelona en base al Censo de 2011.

Simposi: Nuevas tendencias en la emigración española: perfiles, trayectorias y vínculos con la sociedad española
    - Kenneth Pitarch; Amand Blanes.- Emigracion internacional valenciana: una aproximacion        sociodemogràfica.
    - Elena Vidal-Coso (Universitat de Ginebra, Suïssa); Enrique Ortega-Rivera.- From ‘Old’ to ‘New’ Southern        European migrants in Switzerland.
    - Andreu Domingo; Amand Blanes; Nerea Bonilla (UAB).- La emigración española en el siglo XXI: ¿una        generación perdida?

       17.09.2015-18.09.2015

IUSSP International Seminar on
“Spatial Analysis in Historical Demography: Micro and macro approaches”
Organitza: IUSSP Scientific Panel on Historical Demography
Lloc: Universitat de Quebec, Chicoutimi (Canadà)
Web


Comunicació:

- Alessandra Carioli; Joaquín Recaño; Daniel Devolder.- A Spatial Econometrics Approach to the Princeton European Fertility Project.
       17.09.2015-19.09.2015

European Divorce Conference /
13th Meeting of the European Network for the Sociological and Demographic Study of Divorce

Organitza: European Network for the Sociological and Demographic Study of Divorce
Lloc: Vilnius (Lituània)
Web


President de sessió:

- Jeroen Spijker.- Sessió 8: Trends and cross-national variations.


Comunicació:

- Montse Solsona; Jeroen Spijker.- The effect of Autonomous Regions Laws in recent trends of Joint Physical Custody (2007-2013) in Spain.       18.09.2015

Expert meeting - The Gender Employment Gap - Challenges and Solutions


Organitza: European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound)
Lloc: Eurofound, Wyattville Road, Loughlinstown, Dublín (Irlanda)

Expert convidat:

- Iñaki Permanyer
       30.09.2015

Jornada Innovage Project “Cuidant al cuidador”Organitza: Unitat de Neuropsicologia; Grup de Recerca "Cervell, Cognició i Conducta" del Consorci Sanitari de Terrassa i de la Direcció de Recerca i Innovació de la Fundació "Joan Costa Roma"; INNOVAge project
Lloc: Sala d'Actes "Joan Costa Roma", Hospital de Terrassa
Programa

Comunicació:

- Jeroen Spijker.- El perfil canviant dels cuidadors de persones grans a Espanya des de 1999.

PARTICIPACIÓ EN ALTRES ACTIVITATS

22.09.2015

Antonio López Gay imparteix la sessió "Demography and Geography for Global Health", en el marc del Màster en Salut Global de l’Institut de Salut Global Barcelona-ISGlobal, Universitat de Barcelona, Barcelona. Web

ACTES JA CELEBRATS
Seminari internacional “Espais i temps en les famílies del postdivorci”
Ja es poden consultar les ponències i els debats


                  

El Seminari internacional “Espais i Temps en les famílies del Postdivorci”, organitzat conjuntament pel Centre d'Estudis Demogràfics i per l'Institut d'Infància i Món Urbà, es va celebrar els dies 12 i 13 de juny de 2014 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els seus principals objectius van ser avançar en el coneixement científic de les pràctiques parentals i la vida quotidiana dels fills/es després d’una ruptura de parella; situar el coneixement científic actual a Catalunya i Espanya; i conèixer aportacions científiques d'altres països, com ara França, Regne Unit i Suècia.
Participants en el Seminari

Ja podeu consultar les ponències i els debats del Seminari!


Simposi “A 40 anys de la mort de Franco (1975-2015)
Què hem fet? On som? Cap a on anem?”Andreu Domingo amb la moderadora del bloc

Del 8 al 10 de juliol de 2015 es va celebrar el Simposi "A 40 anys de la mort de Franco (1975-2015). Què hem fet? On som? Cap a on anem?, co-organitzat pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans. El simposi, de tres dies de durada, va tenir per objectiu fer un balanç d’aquests quatre decennis en els aspectes de la vida política, social, econòmica, de les mentalitats i, en general, de les llibertats individuals i col·lectives tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. + info

El primer bloc d’aquest simposi va tractar sobre Demografia i distribució de l’habitat, amb les conferències d’Oriol Nel·lo, “Medi ambient i organització del territori”; d’Andreu Domingo, “Reflexions des de la demografia: les migracions en una societat envellida”; i de Joaquim Nadal, “El municipalisme i la transformació del país”. VídeoIII Jornada sobre "Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana"Andreu Domingo (a la dreta), amb altres participants


El passat 17 de juliol, Andreu Domingo també va participar a la III Jornada sobre "Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana". La Direcció General de Política Lingüística ha publicat els materials i enllaços de la jornada així com un vídeo resum de l’acte.37th International Conference
of the International Association for Time Use Research (IATUR)
"Time Use Research and Well-Being: Past, Present and Future"Núria García-Saladrigas i Marc Ajenjo

El passat 5 d’agost, Marc Ajenjo i Núria García-Saladrigas presentaren el treball “Unpaid Work Arrangements in Single-Mother Households” en el marc del 37th International Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR), “Time Use Research and Well-Being: Past, Present and Future”, celebrat a Ankara (Turquia).

Exposaren la comunicació a la sessió “The Value of Unpaid Work” moderada per la professora Nilüfer Çagatay de la Universitat de Utah, EUA. + info

I ENGUANY CELEBREM...
El Centre de Visió per Computador compleix 20 anys!Aquest any, el Centre de Visió per Computador (CVC) compleix 20 anys. L’Acte institucional es celebrà el dia 10 de juliol i comptà amb parlaments de destacades personalitats del món de la recerca i empresarial de Catalunya. + info

En representació del Centre d’Estudis Demogràfics, hi assistiren Anna Cabré, Hermínia Pujol i Joana M. Pujadas.


    Josep Lladós, director del CVC

El CED i el CVC col·laboren en diferents projectes, entre els que destaquen:

2011-2016.- Five Centuries of Marriages (5CofM). European Research Council_Advanced Grant, dirigit per Anna Cabré.

2015-2016.- Eines i procediments per a la informatització massiva de les fonts històriques de població. RecerCaixa (Obra Social “la Caixa”; Associació Catalana d’Universitats Públiques-ACUP), co-dirigit per Josep Lladós (CVC), Albert Esteve i Anna Cabré (CED).


10è Aniversari de
l’European Doctoral School of DemographyL’1 de setembre es va celebrar el 10è aniversari de l’European Doctoral School of Demography (EDSD), a Rostock (Alemanya). L’EDSD, fundada al 2005 a iniciativa de l’European Association for Population Studies (EAPS), rep el suport de 12 universitats (Groningen, Lund, Roma, Rostock, Stockholm, Tallinn, Warsaw School of Economics, London School of Economics, London School of Hygiene and Tropical Medicine, Université Catholique de Louvain-la-Neuve, University of Southampton, University of Southern Denmark) i de 5 centres de recerca, entre ells, el Centre d’Estudis Demogràfics (CED, INED, MPIDR, NIDI, VID).

En representació del Centre d’Estudis Demogràfics hi assistiren Albert Esteve (director); Juan Galeano, Jordi Gumà, Joan Pau Jordà, Enrique Ortega i Thomas Stein (antics alumnes de l’EDSD); i Gabriel Brea, Núria García Saladrigas i Fernando Ruiz Vallejo (alumnes del Doctorat en Demografia de la UAB que enguany entren a l’EDSD).

La celebració del 10è aniversari, organitzat pel Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR), a Rostock (Alemanya), va incloure un Simposi sobre Educació. + info
Albert Esteve amb doctorants del CED, alumnes i ex-alumnes del l'EDSD
PUBLICACIONSArticles:

      
   

      
PUJADAS-MORA, Joana M.; ROMERO-MARÍN, Juanjo; VILLAR, Conchi (2014). “Propuestas metodológicas para la aplicación de HISCO en el caso de Cataluña, siglos XV-XX”. Revista de Demografía Histórica (Dossier: HISCO y los sistemas de clasificación profesional para la historia), XXXII (I), 181-219.
 
 

      
CÁMARA, Antonio D.; ZUERAS, Pilar; BLANES, Amand; TRIAS-LLIMÓS, Sergi (2015). "Componentes generacionales y socioeconómicos de la discapacidad entre los mayores españoles". Revista Española de Investigaciones Sociológicas-REIS. Centro de Investigaciones Sociológicas, 151 (VII-IX): 23-41.
 
 

      
CHAGUER NAVARRO, Sonia (13.05.2015). “El matrimoni precoç en societats en expansió educativa”. UAB divulga, 4 pp.
 
 


Documents de treball:

      
DOMINGO, Andreu; BLANES, Amand (2014). Demografia de la Barcelona metropolitana: elements prospectius en l’horitzó 2030 . Barcelona: Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, 25 p.
 
 

      
RIFFE, Tim; CHUNG, Pil H.; SPIJKER, Jeroen; MACINNES, John (2015). “Time-to-death patterns in markers of age and dependency”. MPIDR Working Paper, 3. Rostock: Max Planck Institute for Demographic Research, 28 p.
 
 

MITJANS DE COMUNICACIÓ

Ràdio:

Joana M. Pujades i Miquel Valls a Ràdio Desvern


06.07.2015

La penya del morro
: "Transcripció dels padrons a Sant Feliu de LLobregat".

Joana M. Pujadas i Miquel Valls parlen del projecte RecerCaixa2014, “Eines i procediments per a la informatització massiva de les fonts històriques de població”, projecte co-dirigit per Josep Lladós (Centre de Visió per Computador) i per Albert Esteve i Anna Cabré (Centre d’Estudis Demogràfics).

Àudio (Minuts 41:20 a 56:27)A. Domingo, X. Graset, F. Serés i V. Villatoro


16.07.2015

Líquits, l’Estiu de l’Oracle, amb Xavier Graset

Tertúlia “Immigració: el mirall de la realitat catalana”, amb Andreu Domingo, sots director del Centre d'Estudis Demogràfics, Francesc Serés, escriptor i Vicenç Villatoro, director del CCCB.

Àudio
 


          

17.07.2015

Hora 14 Catalunya, Informatius

Participació de Jeroen Spijker i Elisenda Renteria: “Catalunya és el tercer país de la Unió Europea amb una taxa de mortalitat més baixa”.

Àudio (Minuts 15:40 a 17:25)
 


Premsa:

      

Sala de premsa UAB (06.07.2015). “El projecte "Veus valencianes" del CED guanya el 1er concurs de Ciència ciutadana”.

“El projecte Veus valencianes (...) està dirigit pels professors Andreu Domingo i Amand Blanes”.
 


      
Darío Mizrahi (25.07.2015). “Las diez ciudades del mundo que más habrán crecido en 2025”. Infobae.

Antonio López-Gay: “En aquellas zonas que ya presentan altos niveles de urbanización, como Norteamérica, América Latina y el Caribe, y Europa, hay poco margen para que crezca mucho más”.

Juan A. Módenes: “Si revirtiéramos la tendencia dispersando a la población en el medio rural, pero sin que variase su estilo de vida, el impacto ecológico sería mayor".
       
S.F. (24.07.2015). ”Crece el número de familias reconstituidas en España”. ABC.es

Marc Ajenjo: “(…) es más probable tenerla (descendencia) cuando solo un miembro de la pareja reconstituida aporta hijas o hijos de una relación anterior que si los aportan los dos”.

 NOTES DE SOCIETAT

Brenda Yépez s’ha casat

El dissabte 18 de juliol Brenda Yépez es va casar amb Thierry Rousset, a l’església de Saint-Armel, a Ploërmel, municipi de la regió francesa de Bretanya.


Moltes felicitats Brenda!!!


Brenda amb amics i amigues del Centre d’Estudis Demogràfics


Brenda Yépez arribà al CED al setembre de 2006. Aquell curs realitzà el Màster en Estudis Territorials i de la Població-Demografia. Quatre anys més tard, presentà la Tesi Doctoral en Demografia a la UAB. La Tesi, co-dirigida per Juan A. Módenes i Julián López-Colás es titula “Proyecciones de hogares: una aplicación para Venezuela al horizonte 2021”.

Actualment Brenda Yépez és docent i investigadora a la Universidad Central de Venezuela.
Si voleu deixar de rebre aquest butlletí envieu un correu electrònic a l'adreça registre@ced.uab.es indicant la vostra adreça de correu. Igualment podeu utilitzar aquesta adreça per fer-nos arribar informació sobre actes, jornades, etc de caire demogràfic.